A kültéri szőnyeg lehetőségei

Előfordul, hogy az ember teljes gondossággal és odafigyeléssel berendez egy szép terebélyes teraszt, egy kisebb erkélyt, egy előteret, a medence körüli pihenő részt, de valahogy nem jó az összhatás, nincs meg az az igazi otthonos miliő. Sokaknak eszükbe sem jut, hogy egy kültéri szőnyeg mennyire feldobhatja az adott területet. Ennek az lehet az oka, hogy a szőnyeg szó kapcsán alapvetően egy belső térre asszociálunk. Cikkünkkel szeretnénk megismertetni az olvasóval, hogy a szőnyegeknek nem feltétlenül kell határt szabjanak a ház falai, valamint hogy a kültéri szőnyeg valójában házon belül is hasznos lehet.  

Nappali a szabadban

A kültéri szőnyegről először sokaknak a lábtörlő, sárlehúzó, szennyfogó műanyag-, filc-, vagy gumiszőnyeg jut az eszébe, ami teljesen természetes, hisz ezekbe „botlunk bele” a leggyakrabban. A kültéri szőnyeg azonban ennél sokkal több mindent rejt magában. Kiválóan alkalmas például egy medence, vagy bármilyen vizesblokk mellé, mert mindamellett, hogy praktikus, fel is dobja az adott területet.

Legyen szó egy kisebb erkélyről, egy hosszan elnyúló teraszról, vagy egy terebélyes kertről, egy igényes „talpalávaló” szőnyeg a szabad ég alá tudja varázsolni a nappali meghitt otthonosságát. Miért is ne élvezhetnénk a hűvös nyári estéket a kültéri nappalinkban?

A kültéri szőnyeg előnyei

Kültéri szőnyeg teraszra, balkonra azért tökéletes választás, mert egy kellemes nyári reggelen akár mezítláb is kellemesen üldögélhetünk a kávénk, vagy teánk mellett és nem kell attól tartanunk, hogy a hideg járólap, csempe, vagy beton miatt fázik a lábunk. Az esztétikai szempont sem utolsó, hiszen egy igényes és elegáns szőnyeg kiváló dísze lehet az adott területnek.

A kültéri szőnyeg legnagyobb előnye, hogy mosható, vízálló és UV álló, ezért hosszú évek elteltével is ugyanabban a pompában fog díszelegni, amiben megvásároltuk. Legyen szó lehullott ételmaradékokról, sártól csöpögő kutya-, macskalábnyomról, esőről, lehulló falevelekről, szennyeződésekről, a kültéri szőnyeg tisztítása pillanatok alatt megoldható. A hagyományos porszívózás mellett bátran alkalmazhatunk nedves tisztítást is a felületen, akár fel is moshatjuk, mintha csak egy járólapról lenne szó.

Kültéri szőnyeg beltéren

Első látásra ellentmondásnak tűnik, de valójában igen sok dolog indokolhatja a kültéri szőnyeg beltéri használatát. Gondoljunk csak egy gyerekszobára, ahol naponta előfordul, hogy kiömlik egy pohár üdítő, egy vízfestékes pohár, vagy az ecset kicsit túlszalad a papíron, stb. Egy hagyományos szövetből készült gyerekszőnyegből rendkívül nehéz kiszedni ezeket a foltokat, ezért kiváló megoldás lehet egy mosható szőnyeg.

Egy kínálatunkban lévő szintetikus anyagból készült szőnyeg irodákba is kitűnő választás. Nagyobb épületekben is optimális lehet például aulákban, vagy várótermekben, ahol sok ember megfordul. Egy nagyobb ebédlőasztal köré például különösen jól illik egy szép kerek szőnyeg, amiről gond nélkül eltávolíthatók a lehulló ételmaradékok.

Egy kültéri szőnyeg ára nagyban függ a méretétől és a minőségétől. Természetesen rendkívül olcsó, vagy akciós áron is hozzá lehet jutni, de ezek a termékek többnyire nem tudják garantálni például azt, hogy hosszú távon ellen tudjon állni a környezeti viszontagságoknak. Olyan eladó szőnyeget érdemes választani, amely nemcsak, hogy elnyeri a tetszésünket, de az évek során be is tudja bizonyítani, hogy megérte egy pár ezer forinttal többet kiadni rá.

Egy jól megválasztott kültéri szőnyeg tehát igazán jó szolgálatot tehet, hiszen időtálló, gyorsan tisztítható, strapabíró és nem utolsósorban esztétikus.

További cikkek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.