Lakberendezési stílus: Rich Spirit - a mindennapok luxusa

Szőnyegstílusokról szóló cikksorozatunkban szeretnénk egy kicsit megfoghatóbbá tenni a vásárlók számára, hogy egészen pontosan milyen életérzést is hívnak elő a stílusok fantázianevei. Hiszen rendkívül hangzatos például, hogy a lakásom a „Rich Spirit” jegyeit tükrözi, viszont egyáltalán nem biztos, hogy mindenki számára világos, hogy ez mit takar.


Rich Spirit

Ez az irányzat a luxusérzésből merítkezik, de lényegesen játékosabb formában. Itt felszabadultabban lehet játszani a színekkel, árnyalatokkal, rejlik benne egy kis extravagancia. Érzékelhető benne a finom elegancia természetesen, de élhetőbb maga a közeg, amelyben megjelenik.

Az aranynak és a barnának különböző árnyalatai a barokk stílust juttatják eszünkbe, de a fekete és a fehér is domináns lehet. Olyanoknak való ez a stílus, akik tudják, hogy mit gondolnak az életről, akik tudatosan élik a mindennapjaikat. A Rich Spirit stílus kedvelői számára előfordul, hogy fontosak a márkás, illetve az igényesebb berendezési tárgyak, anyagok. Ennél a stílusnál nem annyira egyszerű eltalálni az arányokat. Könnyen át lehet esni a ló túloldalára, mert egyik pillanatról a másikra giccsbe fordulhat egy-egy elhamarkodott döntés.


Berendezési ötletek

A lakás design stílusok óriási kavalkádjából nehéz sokszor kiválasztani azt, ami esztétikai értelemben is megfelel és kényelmi szempontból is jól szolgál minket.

A Rich Spirit esetében jellemzőek a csillogó, vagy fényesebb berendezési tárgyak, de semmiképp sem ízléstelen mennyiségben. Persze néhány bútor, szőnyeg, vagy lakástextil esetében jól is állhatnak bizonyos túlzások. Van, ami első ránézésre soknak tűnhet, ugyanakkor néha pont az a kis plusz fűszer hiányzik a térből.

Egy-két extrém dekorációs elem, minta vagy forma is felbukkanhat a Rich Spirit jegyeket felmutató otthonokban. A karakteres textilek, a nőiesen harmonizáló színek is dominálnak.


Nappali és hálószoba berendezési ötletek

Szőnyegválasztás tekintetében gyakori az apró virágos cirkalmas ornamentika, pasztell és fényes színek kavalkádja, egy-két élénkebb szín, elmosódott, elegáns „rozsdás” hatást keltő minták.

A díszpárnák, ágytakarók esetében is jellemzőek a fent említett színek. Szerencsés ha valamilyen formában harmonizálnak például a szőnyegekkel, vagy ha eltérnek a színek és formák, akkor nem árt ha ízlésesen egészítik ki egymást. Az igazán merészek választhatnak például flitteres, vagy állatmintás anyagokat is. Az egy fokkal visszafogottabb vásárlók számára viszont óriási választék van az art deco mintától kezdve a mandalás díszítésig.


Fürdőszoba berendezési ötletek

Sokszor előfordul, hogy a családok pl. csak a nappalit és a hálószobát rendezik be egy bizonyos stílus szerint, viszont kifejezetten izgalmas tud lenni ha akár a konyhában, akár a fürdőszobában is visszaköszön a stílusnak egy-két jegye.

A vizes blokkokat például nem feltétlenül szükséges telezsúfolni mintákkal, de esztétikus lehet ha visszaköszön pl. a nappalinak vagy a hálószobának egy-egy színe. Jellemzőek a geometrikus alakzatok, de lágyabb formában. A fürdőszoba díszítésével általában kevesebbet szoktunk foglalkozni annak ellenére, hogy legtöbbünk számára ott kezdődik és végződik szinte minden nap. Fontos, hogy ez a hely nyugalmat és harmóniát árasszon.

Összefoglalva tehát nem érdemes tartanunk a Rich Spirit stílustól, csupán jó arányérzékkel és megfontoltan ajánlott összeválogatni a berendezési tárgyakat, dekorációs elemeket, bútorokat.

További cikkek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.