Lakberendezési stílus: Classic elegant - a finom elegancia harmóniája

A klasszikus és az elegáns szavak már önmagukban megidézik a kastélyok, kúriák világát, óriási enteriőrökkel, hatalmas ablakokkal, míves bútorokkal. Nem feltétlenül ez a leggyakrabban választott stílus, nem is való mindenkinek, hiszen kihívást jelent megtalálni a finom elegancia harmóniáját.

A klasszikus elegáns lakberendezési stílus jellemzői

Erre a stílusra jellemző a polgári jómód, a kifinomult ízlés, eleganciát sugárzó légkör, a hagyománytisztelet. Kiemelt szerepe van a minőségnek, a tartósságnak, a jó alapanyagoknak, a kiváló megmunkálásnak. A bútorok valódi fából készülnek, nem faforgácsból, a lakástextíliák súlyosak és elegánsak. Mindenből sugárzik a jól megmunkáltság. Azt gondolnánk, hogy ez egy letűnt kor stílusa, azoknak való, akik kizárólag a múlt ékességei közt akarnak fürdőzni, de ez a stílus sokkal több ennél. Ez a lakberendezési irányzat minden, csak nem avitt. Ajánlott termékeink listája itt tekinthető meg.


Kreatív lakberendezési ötletek

Tévhit, hogy a klasszikus stílusban berendezett otthonok tele vannak zsúfolva antik bútorokkal és porcelán giccsekkel. Az tény és való, hogy nem tud érvényesülni akármilyen térben. Egy kisebb panellakásban vagy garzonban sajnos hamar elérhetjük a fent említett túlzsúfolt régiségbolt hangulatot, amit többnyire nem kedvelnek a lakók. Természetesen nem elvárás az, hogy valaki kastélyban lakjon ha ezt a stílus választja, de például a nagy belmagasság rengeteget ad hozzá ahhoz, hogy megfelelően érvényesülni tudjon a klasszikus elegancia. A régi nagypolgári házakban, lakásokban általában eleve adottak a magas terek.

Kár lenne tagadni, hogy van valami romantikus ebben a stílusban. A szobák, terek berendezésénél kiemelten fontos a nemes anyagok használata. A lakástextíliák sokszor sötét tónusúak, előfordulnak a süppedős, virágmintás szőnyegek. Az anyagok tekintetében a bársony, a selyem vagy a brokát jelenik meg, főként egyszínű vagy virágmintás kivitelben.

A függönyök sűrű redőzéssel, bojtokkal, rojtokkal, növényornamentikával vannak díszítve.

Azonos motívumok harmóniáját látjuk visszaköszönni a különböző terekben. Kockás, csíkos, virágos, nagy és kisléptékű minták sorozatának összhangja teremti meg a hangulatot.

Kiknek való ez a stílus?

Ez a stílus azoknak való, akiknek a személyisége vagy munkája megengedi azt, hogy luxust árasszon az otthona. Félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy aki ezt választja, innentől kezdve csak a kisujját eltartva egyenes tartással ülhet le otthon a saját szófájára. Kevesen tudják, de az elegancia valójában magával hordozza a kényelmet is.

A régi retro stílus kedvelői is találhatnak maguknak kedvükre valót ebben a kategóriában, de ne feledjük, hogy egy vintage stílusban berendezett ház is kelthet modern és fiatalos benyomást. Egy klasszikus eleganciával berendezett otthonban minden jól átgondolt. A mély és meleg árnyalatok, a barátságos színek karakterességet sugallanak.

Azoknak ajánljuk, akik nemcsak a szokásaikra ügyelnek, hanem az őket körülvevő tárgyakra, környezetre is. Egy ilyen otthonban a bútorok, berendezések sokszor nemcsak a család, hanem egy egész korszak történetét is elmesélik.

További cikkek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.