3. rész: Stílusok bemutatása 2.

Az új év tagadhatatlanul hoz magával egy kis frissességet. Ezt az üdeséget pedig többségében új fogadalmakkal fűszerezzük. A Repülőszőnyegnél mi ezt inkább úgy fogalmaznánk meg, hogy az új év nálunk új stílust és egyben otthont jelent. Ahogy az előző epizódban írtunk arról, hogy az évszakok gyors váltakozása magával vonzza a trendek és otthonunk hangulatának változását is. Ezeknek a trendeknek a követése akkor a legegyszerűbb, ha a bútoraink minimalista stílusúak és a lakástextiljeinket egy-egy új izgalmas színnel, mintával, anyaggal egészítjük ki. Ha teljes stílusváltást szeretnénk otthonunkban, először annak kell körvonalazódnia melyik stílusirányzat áll hozzánk legközelebb. Ebben nyújt segítséget Nóra és Attila a harmadik epizódban, ugyanis bemutatják a Repülőszőnyeg következő négy stílusát: Natural Hamony, Pure Retro, Trendy Lines, Luxury Life.


Ha esetleg lemaradtatok az első négy stílus bemutatásáról, azt itt bepótolhatjátok.

Nóri tökéletesen érzett rá arra, hogy a Natural Harmony stílus igazi vidéki harmóniát varázsol a lakásokba. A természetközeliség, a csend és a nyugalom szinte azonnal érződik, ahogy belépünk egy vidéki stílusú otthonba. Ráadásul mi sem jobb annál, mint a rohanó, nagyvárosi pörgés fáradt gőzeit egy kiegyensúlyozott lakásban kipihenni. A föld színei, a világos, a natúr színek, a kényelmes, puha és természetes anyagok igazán otthonos érzetet adnak. Mivel a stílus színvilága és mintázata számos kombinációs lehetőséget hordoz magában, így a felnőttes hangulatú lakásbelsőt könnyen ötvözhetjük gyerekbarát környezettel. Tehát ha a természetes anyagoknál szeretnénk maradni, és gyerekbarát megoldásokat keresünk, jópofa ötlet lehet kialakítani egy faházikót a gyerekszobában vagy egy kisebb mászófalat az emeletes ágy mellé.

A Pure Retro a legszabadabb és egyben a legmerészebb lakberendezési stílus mind közül. Már-már mondhatni, hogy a legprovokatívabb is, így ami a lakberendezést illeti, könnyen áteshetünk a ló túloldalára. A stílusra jellemzőek az élénk, markáns színek, geometriai formák és egyedi ötletek, amelyektől nem kell megijedni, bátran kombinálhatjuk őket és ugyanúgy kialakíthatjuk a harmóniát ezzel az irányzattal, mint egy visszafogottabb Natural Harmony stílussal. Azonban fontos különbséget tenni a retro stílus és a vintage vonal között, ugyanis nem ugyanazt jelenti a kettő. A vintage inkább a használt bútor újbóli használatát jelenti, míg a retro egy jól behatárolható időszak (70-es, 80-as, 90-es évek) bútor- és stíluselemeit használja. Bár tagadhatatlan az is, hogy ez a retro stílus a divat esetében is újra napvilágot látott a maga bohém, humoros megjelenésével. Ti is biztosan érzékelitek, hogy azok a ruhák, amelyek a 80-as, 90-es években voltak divatosak, most reneszánszukat élik.

Trendy Lines, ez az a stílus, amelynek köszönhetően az aktuális trend megjelenik az enteriőrben. Ez az irányzat leginkább olyan, mint a divat, mely magába foglalja a folyamatosan változó trendet. A videóban megjelenő pasztell verzión túl inkább az élénkebb színvilágot képviseli ez az irányzat. Színpalettájából bátran válogathatunk piros, narancs, citromsárga, kék és zöld árnyalatok között is. A lakberendezők és a dekoratőrök épp a színskálából kihozható egyedi lakásbelső miatt kedvelik igazán ezt a stílust. Ha nem szeretnénk az egész lakást átforgatni, elég kiválasztani otthonunk egyik központi helyiségét, s így a nappali néhány kiegészítővel pillanatok alatt trendi, modern stílusú lehet.

A Repülőszőnyeg Luxury Life stílusában a romantika és az elegancia egy igazán luxus életérzéssel párosul, melynél a csillogás egy kicsit finomabb formában jelenik meg, mint a videóban is említett Rich Spirit stílus esetében. Ez az irány egy szelídebb verziója a pezsgő, fényűző, pazar stílusnak. A stílus elsődleges színei az ezüst és a bézs, anyagaiban a prémium minőség és a fényes felület jelenik meg leginkább. A nevéből eredően senki nem lepődik meg azon, hogy ez az irányzat a luxus lakások stílusa.

Egy lakás akkor lesz igazán otthonos, ha mi annak érezzük. A Repülőszőnyeg stílusai között számtalan terméket lehet felfedezni, melyek használatával különleges lakberendezési ötletek születhetnek. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat és találjátok meg a saját stílusotokat a Repülőszőnyeg segítségével!

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.