4. rész: Teraszod a nappalid

Az, hogy az elmúlt időszakban több időt töltöttünk és dolgoztunk az otthonunkban, arra késztetett sokunkat, hogy használjuk ki lakásunk minden szegletét. Ez magában foglalja a nappalit, a konyhát, a teraszt vagy a kertet is.


Mindezen túl lassan jön az az időszak, amikor egyre több napfény árad be az ablakokon, egyre hosszabbak a nappalok, lassacskán elkezdenek zöldülni a növények, virágba borulnak a rétek és felébred a természet. Ezek a dolgok mindig frissességet és üdeséget hoznak magukkal. Az új évszak hozza magával a változás szelét, mely sokunkat inspirál abban is, hogy otthonunkat is felkészítsük egy újabb időszakra. Az igazi felfrissüléshez azonban az évszakváltás önmagában nem elég. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy a változás, változtatás nélkül nem sokat ér.

Tavasszal az összes lakberendezési ötletet szó szerint a szabadjára engedhetitek. Ilyenkor kinyílik a belső tér, a fókusz a terasz, az erkély és a kert berendezésére kerül át. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szőnyegek, a lakástextilek, a plédek és a takarók újra a kültéri lakberendezés részeivé válnak. Hisz mennyivel komfortosabb akár úgy kilépni egy teraszra, hogy a lábunkat rögtön egy puha szőnyeg éri, nem igaz?

A terasz felöltöztetése természetesen attól is függ, hogy mekkora helyiséget kell berendeznünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a lakástextilek mennyiségét csökkenteni vagy növelni kellene. Sőt, ahhoz, hogy egy igazi kuckót alakítsunk ki, kifejezetten előnyös a különféle díszpárnák használata. Csak azt kell eldönteni, hogy a mintás, vagy az egyszínű áll hozzátok közelebb. A fehér kitűnő választás, hiszen szinte mindenhez megy, azonban a sárga, a zöld, a kék és a piros színkombinációkkal bohém és trendi teraszt lehet kialakítani. Ha egy picit tanácstalannak érzed magad ebben a helyzetben, lakberendezési ötletek százai segítenek eligazodni az interneten. A Repülőszőnyeg 12 részes websorozatában pedig Nóra és Attila osztja meg veletek, hogy melyek azok a trendek, szabályok, összeillő színek és mintázatok, melyekkel pillanatok alatt a saját stílusotokhoz alakíthatjátok a lakást.

A szőnyeg mellett egy másik látványos és praktikus megoldás az erkélyre vagy teraszra, a műfű lehet. Bár a műgyep lerakása okozhat egy kis fejtörést, azonban az eredményért annál hálásabb leszel. Az örökzöld pázsit használata egyre elterjedtebb, hisz egyrészről hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, amelynek a műfű kedvelők különösen örülnek. Másrészről pedig számos pozitív előnyt fel lehet még sorolni mellette. Ilyen például az, hogy élethű, UV és tűz álló, jól vezeti a vizet, nem szorul öntözésre, állatbarát és tartós. Nem beszélve arról, hogy mennyire költséghatékony és esztétikus is. Mindezek után talán kimerjük jelenteni, hogy a műfű képes csodákat művelni az otthonunkban.

A lakberendezés elsődleges célja, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban. Márpedig ha ezt a célt követjük, akkor pedig otthonunk alakítása és szépítése el kell ismerni, hogy nem állhat meg az ajtókon belül sem.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.