Fraud Blocker 2. rész: Évszakok a lakberendezésben - Repülőszőnyeg

2. rész: Évszakok a lakberendezésben

Az évszakok változásával otthonunk hangulata is átalakul, így ahogy a folyamatosan változó divat miatt a ruhatárunkat is cseréljük, az enteriőr stílusát is érdemes az évszakoknak megfelelően aktualizálni.


Biztos, hogy könnyebben és gyorsabban menne a lakberendezés, ha beleláthatnánk egy igazi szakember, egy lakberendező fejébe. Szerencsére a Repülőszőnyeg 8 stílusa széles spektrumon kínál prémium minőségű lakástextileket és szőnyegeket, így a termékek között böngészve inspirálódhattok , hogy mely színekkel és mintákkal frissítenétek fel otthonotokat a következő szezonra. Ezek a lakberendezési stílusok nincsenek kőbe vésve, sokszor van átfedés 1-1 stílus között. Azonban a termékkínálat feltérképezése segíthet abban, hogy nagyjából körvonalazódjon, mely stílushoz tudtok a legjobban azonosulni. Nóra és Attila pedig abban adhat iránymutatást nektek, hogy 1-1 évszaknak megfelelően hogyan lehet akár parányi változtatással is trendi lakásbelsőt kialakítani.

Ahogy Attila is említi, természetesen már egy bútordarab áthelyezésével is kisebb változást érhetünk el a lakásban, azonban az évszakváltás igazi formálói és stílusteremtői a lakástextilek. A lakberendezés más és más alternatíváit alkalmazhatjuk évszakonként. Az őszi-téli szezon hozza magával a hidegebb nappalokat és éjszakákat is, mely időszakban inkább a benti tevékenységet választjuk, a kinti helyett. Ezért a bekuckózás idejére érdemes puha, meleg plédekkel, textilekkel berendezni a nappalit és a hálószobát, hogy még inkább élvezhessük a lakásban töltött időt.

Az őszi-téli idény komorabb, sötétebb napjai után igyekezzünk felébreszteni otthonunkat a téli álomból. Amikor a nap is kezd újra előbújni, magával hozza a frissesség és megújulás érzését, s így jöhetnek a pezsdítő, élénk színek. A tavaszi, nyári időszakban, amikor a lakberendezés nem csak lakáson belül történik, a teraszok, erkélyek dekorálásához előkerülnek a kültéri szőnyegek, a kerti sütögetés esetén a bútorok és a sütéshez szükséges grill szőnyeg. 

Bizonyos lakástextil darabokat csak kivételes alkalmakkor veszünk elő. Ide sorolhatók az előbb említett grill szőnyegek, vagy a kifejezetten decemberben használatos, az ünnepi hangulatot megerősítő, a karácsonyfa kiemelésére szolgáló kerek szőnyegek. Az ilyen termékek az otthonteremtő szerepük mellett speciális funkciókat is betöltenek a lakásokban.

Az, hogy egy adott időszakban, mely kiegészítők lesznek a befutók, egyéni ízléstől, a bútoroktól és a fényviszonyoktól függ. Ha szeretnétek évszakra hangolni a lakásbelsőt, a lakberendezési ötletek segíthetnek abban, hogy előre megtervezzétek milyen színeket, anyagokat és formákat fogtok használni, amikor nyárról őszre váltunk, vagy épp télről tavaszra. A gyorsan változó lakberendezési trendek pedig mindig új lehetőséget adnak arra, hogy valami újat és különlegeset tudjunk kipróbálni. Ne féljetek kísérletezni!

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.